BigAnimal

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Ožujak 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Kolovoz 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (5)
Travanj 2009 (9)
Ožujak 2009 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
BigAnimal
Humor, zabava, vicevi, smiješne slike, šaljivi tekstovi, politika, satira.

KOMENTARI
uvijek dobro došli

Slike i materijale šaljite
na: BIGANIMAL

Arhiva postova 
Vremena
Epitaf
NE Kerumu
Zakon se prihvaća jednoglasno
Bandićev WC
Operacija
Podsjetnik
Svjetski poredak
Slovensko Hrvatski odnošaj
Kako to rade drugi
Prodaje se BMW 760 Ive Sanadera
Slovenska zastava

 Linkovi
Bogojavljanje
Podaci iz Svetog Pisma kakve još niste čuli
na vjeronauku, radio Mariji ili na nedjeljnoj svetoj misi .

Friks
Malo biranog humora

Femme Fatale
Skrenuti misli s aktualnih događaja

Gologuzan
Satira, politika i naša smiješna svakodnevnica

Nik Titanik
Nik Titanik's Mad Theatre

Svinjče
Mali svinjac... o svakodnevici i inim stvarima, paradigmama kojima robujemo...


 





 24.04.2009., petak

NE Kerumu

Skupina splitskih novinara, pisaca, umjetnika i intelektualaca obratila se u četvrtak otvorenim pismom splitskim biračima pismom u kojem ih poziva da svoj glas na predstojećim lokalnim izborima daju bilo kome, samo ne Željku Kerumu.

Kerum u Maybahu "Oličenje poštenja, elokventnosti, kulture, civiliziranosti...."


Željko Kerum nije čovjek u kojem prepoznajemo takve kvalitete. Stoga pozivamo sugrađane da iziđu na izbore i daju glas BILO KOJEM kandidatu i listi, ali ne Željku Kerumu i njegovoj listi, stoji u pismu kojeg su potpisali glazbenici Saša Antić i Dragan Lukić Šegedin, pisci i novinari Renato Baretić, Zlatko Gall, Jurica Pavičić, Olja Savičević i Ante Tomić, ilustrator i strip crtač Alem Ćurin, sociolog i svećenik dr. don Ivan Grubišić, sociologinja Inga Koludrović Tomić, povjesničar književnosti Slobodan Prosperov Novak i glumica Zoja Odak.

Prvo, Željko Kerum bi kao gradonačelnik bio svakodnevno u sukobu interesa. U ovom gradu njegovi su pipci, investicije i nekretnine svugdje, stoga bi on svakodnevno bio u prilici pogodovati svojim investicijama, ili pak sabotirati vlastite tržišne konkurente.

Drugo, Split u ovom trenutku iziskuje strateške odluke koje zahtijevaju viziju, obrazovanje, znanje i maštu. Kerum nije čovjek koji ih posjeduje, niti smatra da mu nedostaju. On je sam uostalom nedavno rekao da mu diploma ne treba jer da je ionako može kupiti.

Treće, grad Split predugo grca u neredu i anarhiji. Njemu treba vlast koja će respektirati zakon, red i propise. Željko Kerum mnogo je puta pokazao da mu je stran svaki red i propis, počevši od pravopisa pa do prometnih propisa i javnog reda i mira. Ne treba nam gradonačelnik koji se u sitne sate tuče u birtiji, rasistički vrijeđa, parkira na raskršću i vara na carini. Kerum kao gradonačelnik značio bi poruku: sila i metež su poželjni, oni su kul, pišu splitski intelektualci u svome proglasu podsjećajući da "ovo nije poziv da se glasa za bilo kojeg od drugih kandidata".

- Štoviše, držimo da bi doslovno bilo koji od njih bio bolja opcija od Keruma. Svatko bi bio bolja opcija od njega jer bi počinio manje štete. Izađite na izbore, da vam izbori ne bi izišli na nos. Splićanke i Splićani, pokažimo da Split nije samoposluga!, zaključuje se u pismu splitskoj javnosti.


NE Kerumi, ni ostalim "Kerumima"... B.A.

- 13:41 - Komentari (13) - Isprintaj - #